14. prosinca 2012.

Kako je moguće?


Nedavno je predsjednik Supštine FK Sloboda Mirsada Muharemagić dao intervju za lokalnu web medij u kojem je odgovarao na pitanja u vezi aktuelne tematike. (intervju možete pogledati na linku: http://www.tuzla.com/info/10865 ). 
Več par dana, gledajući ponovo i ponovo intervju, pokušavam da shvatim šta je dotični želio reći. Ne uspijeva mi!!!
Odlučio sam da napravim malu analizu spornog intervjua i došao do još šokantnijih zaključaka i pitanja koji svi treba da se zapitamo.


U prvih par minuta u smislu spajanja spominje da je uslov da ne mijenja naziv FK Sloboda, da ostaju boje registrovane od samog postanka, smislu preuzimanja obaveza, na način da je več dogovoreno ime itd. Iznenada, u 3.minuti intervjua počinje nagli zaokret.

Naime, nakon upita novinara:
"Šta će se desiti sa FK Sloboda koji se takmiči u 1.Ligi Federacije, hoče li oni igrati proljetni dio(2:58)?"

Muharemagić odgovara:
"E ovako (da mi je samo znati kako), FK Sloboda koji igra u 1.Ligi Federacije nastavlja dalje takmičenje, znači Sloboda kakva je i bila!" 

U nastavku, Muharemagić opet spominje planirano održavanje skupštine koje uzgred rečeno sadašnja uprava najavljuje već par mjeseci; na pitanje novinara kakva je sudbina tog kluba do kraja prvenstva Muharemagić odgovara da je šteta da se gubi mjesto u 1.Ligi Federacije; da sa natavlja sa radom da se poboljša pozicija Slobode u 1.Ligi Federacije; spominje nerealna očekivanja da Tuzla ima dva premijeligaša itd.

Pitanja kojom sportska javnost Tuzle bi morala da se pozabave su sljedeće:

1. Ako je pregovarački tim zauzeo stav i uslov da se eventualnim spajanjem "ne mijenja naziv FK Slobode (0:43)" KAKO I NA KOJI NAČIN FK Sloboda nastavlja takmičenje u federalnoj ligi???

2. Ako je pregovarački tim zauzeo stav i uslov da eventualnim spajanjem "ostaju boje koje su registrovane od samog postanka (0:47)" KOJE BOJE ĆE ONDA IMATI FK SLOBODA u federalnoj ligi???

3. TKO je ovlastio pregovarački tim u sastavu Mersed Kovečević (predsjednika UO), Mirsada Muharemagića (predsjednika Skupštine) i Dževad Šečerbegović(nepoznat status)???

4. ČIJI INTERES je postojanje dva kluba, ako nam je protekli period pokazao (i dokazao) da je teško sakupiti potencijale da imamo jedan stabilan klub?

5. I NAJBITNIJA stvar od svega ovoga je KAKO JE MOGUĆE da ovaj pregovarački tim ispred FK Sloboda Tuzla (tko god da ih je ovlastio) u opisanom proteklom periodu štiti, zastupa i radi na interesima drugog pravnog lica, a ne FK Sloboda Tuzla???



Nema komentara:

Objavi komentar